Õpetajate alampalk jääb veerandi võrra väiksemaks riigi keskmisest

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Haridusminister Jaak Aaviksoo ütles teisipäeval ajakirjanikele, et õpetajate alampalk tõuseb tuleva aasta alguses 700 euroni kuus. Hoolimata tõusust on seda enam kui 23 protsenti vähem kui eeldatav riigi keskmine.

Aaviksoo kordas haridusreformi tutvustades, et reformi eesmärgiks on viia õpetajate palk vähemalt riigi keskmise tasemeni. Tuleva aasta 1. jaanuarist lubas minister tõsta õpetajate alampalga vähemalt 700 euroni kuus.

Aaviksoo märkis, et valitsus loodab oma valitsusaja lõpuks aastal 2015 jõuda nii kaugele, et õpetajate alampalk jõuaks järgi riigi keskmisele.

Minister jättis aga märkimata, et 700 eurone alampalk on ligi veerandi võrra väiksem riigi keskmisest. Mullu oli riigi keskmine palk 839 eurot. Palgatõus peaks tänavu ja tuleval aastal jätkuma. Rahandusministeeriumi prognoos ütleb, et 2013. aastal on riigi keskmine palk 910 eurot.

Reformi kulude kohta ütles minister, et riigigümnaasiumide võrgu kujundamine aastaks 2020 neelab kuni 200 miljonit eurot. Muude kulude kohta minister prognoose või arvutuskäike ei esitanud. Aaviksoo kinnitas, et hariduskulude tase peaks püsima 7 protsendi tasemel SKTst.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles