Parts Tallinna Vee aktsionäridele: tingimused ei ole muutunud

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. Foto: Peeter Langovits

Majandusminister Juhan Parts teatas Tallinna Vee aktsionäridele saadetud veetariifide vaidlust puudutavas vastuses, et mõistab küll nende mure, kuid ei nõustu nende väidetega.

Tallinna Vee aktsionärid saatsid mai lõpus majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsile ning peaminister Andrus Ansipile kirja küsimusega, milles soovitakse teada, milliseid abinõusid on kavas tarvitusele võtta kohalike ja välismaiste investorite huvide kaitseks käesolevaks ajaks tekkinud olukorras, kus jõustunud õigusaktid on oluliselt muutnud neid tingimusi, mis kehtisid ajal, mil toimus seltsi aktsiate erastamine ning nende avalik pakkumine Tallinna Börsii, vahedab ERRi uudisteportaal.

Parts vastas aktsionäridele, et ministeeriumi hinnangul ei ole korrektne väita, nagu oleks monopolidele hinnapiirangute kehtestamise seadusega muudetud põhimõtteid, millest lähtudes peab vee-ettevõtja veeteenuse hinna kujundama.

Ta põhjendas, et erastamise eelselt ja ajal kehtinud ühisveevärgi ja –kanalisatsiooni seaduses (ÜVVKS) sätestatud veeteenuse hinna kujunemise alused ja täna kehtivas ÜVVKSis sätestatud veeteenuse hinna kujunemise alused on põhiolemuselt püsinud muutumatuna alates seaduse jõustumisest 1999. aastal, seda muuhulgas ka veeteenuse hinnale lisatava põhjendatud tulukuse komponendi osas.

«Kindlasti ei saa minister sekkuda konkurentsiameti kui iseseisva regulaatori tegevusse ega kehtestada haldusakte, mis pole seadusega kooskõlas,» kommenteeris Parts vaidlusi konkurentsiameti ja Tallinna Vee vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles