Euroopa Raamatukogu avab teadlastele uue veebiteenuse

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatukogu.
Raamatukogu. Foto: SCANPIX

Teadusringkonnad saavad unikaalse sidusjuurdepääsu 46 Euroopa riigi rahvus- ja ülikooliraamatukogude kollektsioonidele, Euroopa Raamatukogu hakkab pakkuma ühe otsingusüsteemi kaudu ligipääsu enam kui 200 miljonile kõrgekvaliteedilisele allikale.

Teenus kuulutatakse avatuks LIBERi 41. aastakonverentsil Tartus, Eestist osalevad selles kogu Euroopat hõlmavas initsiatiivis Eesti Rahvusraamatukogu ja Tartu Ülikool.

«Teadusringkonnad sõltuvad meist ja meie eksisteerime selleks, et neid teenindada. Euroopa Raamatukogu portaal kujundatigi ümber just nende vajadustest lähtudes. Selleks, et uurijatel oleks võimalus ligi pääseda võimalikult suurele hulgale informatsioonile ja laiendada uurimisvõimalusi, on portaalist leitav ainestu teadusvõrkude ja veebisaitide kaudu API (Application Programming Interface) kanalite abil tasuta kättesaadav,» ütles Euroopa Raamatukogu direktor Louise Edwards.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles