Suvi kasvatab nõudlust kaubanduspindade järele

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
22. märtsil avati juba teine Taani kultusliku moebrändi kauplus Noa Noa Foorumi keskuses
22. märtsil avati juba teine Taani kultusliku moebrändi kauplus Noa Noa Foorumi keskuses Foto: NoaNoa

Seven Real Estate Advisorsi tegevjuhi Tanel Oleki sõnul jääb vaatamata buumi ajal ehitatud rohketele hoonetele kaubanduspindu praegugi väheseks.

Kuidas on suvi kaubanduspindade turule mõjunud?

Üldiselt on suve tunda kaubanduspindade turul. Kui rääkida süda- ja vanalinna kaubanduspindadest, siis iga-aastaselt on vahetult enne suve ja suve alguses nõudlus kaubanduspindade vastu suur, kuna see on turistile suunatud kaupmeestele kõrghooaeg.

Kuidas hinnad liiguvad, milline on prognoos lähikuudeks?

Hinnad liiguvad mõõdukalt ülesmäge, kuid uute poodide avamisi kaalutakse põhjalikumalt. Peamine ei ole pinna ruutmeetrihind, vaid palju on võimalik antud pinnal käivet genereerida. Uued brändid on juba tulnud ja paljud on tulemas Eesti turule ning seda paljuski ka uute keskuste arenduste arvelt.

Kui palju on Tallinnas vabu pindu ning mis on peamiseks vakantsuse põhjuseks?

Kogu linna vakantsust on raske kommenteerida. CBDs ja vanalinnas on see nullilähedane - väga raske on sobivat pinda leida - nõudlus on suur ja pakkumine kesine. Reeglina on juba enne vana üürniku välja kolimist uus üürnik olemas. Pindadel, mis seisavad vakantsetena, on mingid puudused ning on sobilikumad niššikaupmeestele.

Kuhu on oodata uusi pindu?

Uued kaubanduskeskused on viimasel ajal korduvalt meediast läbi käinud - Moekombinaat, Panorama City, Hillar Tederi "Admiraliteedi basseini" arendus ja Ein Steini Tuulema kaubanduskeskus. Ka olemasolevad keskused kaaluvad laienemise võimalusi. Eraldiseisvaid kaubanduspindasid lisandub uute arenduste näol erinevatesse piirkondadesse, kuid eelkõige süda- ja kesklinnas ning suuremate teede äärde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles