Microsoft võib tahvelarvutite kõrval hakata arendama ka nutitelefone

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Windows 8 Phone esitlus.
Windows 8 Phone esitlus. Foto: SCANPIX

Microsofti aastaid jälginud Wall Streeti analüütiku arvates võib firma Windows 8 Phone operatsioonisüsteemi turule tuleku võimendamiseks luua omaenda nutitelefoni.

Tegu ei oleks viimaste sündmuste taustal eriti üllatav – Microsoft teatas esmaspäeval enda tahvelarvutibrändiga turule tulekust ning tutvustas üleeile Windows 8 Phone’i platvormi, kirjutab Reuters.

Nomura analüütiku Rick Sherlundi andmetel võib Microsoft juba praegu oma nutitelefoni väljaarendamiseks mõne lepingulise telefonide komponentide tootjaga läbirääkimisi pidada. Microsoft ei soovinud teemat täpsemalt kommenteerida. Kui see aga peaks tõele vastama, on see järjekordseks hoobiks Nokiale, mis kasutab just Microsofti pakutavat platvormi ning saab seega senise partneri näol endale uue konkurendi.

Nokia suutmatus Windowsi jooksutavaid nutitelefone edukalt müüa võib analüütikute arvates olla ka üheks põhjustest, miks USA tehnoloogiahiiglane oma nutitelefonidega turule tulema on sunnitud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles