Moody's kukutas 15 suurpanga reitinguid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UBSi reiting kukkus kahe pügala jagu
UBSi reiting kukkus kahe pügala jagu Foto: SCANPIX

Moody’s Investors Service langetas eile 15 suurpanga reitinguid, lisades survet nende laenukuludele ja tõstatades küsimusi ärimudelite kohta.

Morgan Stanley, mille pärast investorid juba nädalaid närvitsesid, pääses kolmepügalasest kukkumisest ja langes «vaid» A2 juurest Baa1 peale – kolme pügala kaugusele rämpsreitingust.
Reitingulangetuste ootuses, mis kuulutati välja pärast USA börside sulgumist, tabas aktsiaturge langus, süvendades muret maailmamajanduse pärast.

Bank of America, Citigroupi ja Royal Bank of Scotlandi aktsiad jõudsid börsipäeva «lõpukellaks» langeda enam kui 3 protsendi jagu.

Neli aastat pärast seda, kui selgus, et reitinguagentuuride vaated pankadele ja finantstoodetele olid ülioptimistlikud, on neil ikka veel vägi turgusid raputada.

Kõrged pangajuhid kaebasid kibedasti, et eilsed otsused on ebaõiglased ning et Moody’s on nüüd omadega teises kraavis.

Moody’s hoiatas juba veebruaris, et võtab vaatluse alla 17 globaalse haardega panga reitingud.
Nomura ja Macquarie reitingud langesid juba mõni aeg tagasi.

Ainsana sai 3-pügalase langetuse Credit Suisse.

Kahe pügala jagu kukkusid Morgan Stanley, UBS, Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Crédit Agricole, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorgan Chase ja Royal Bank of Canada.

Bank of America, HSBC, Royal Bank of Scotland ja Société Générale pääsesid ühe pügalase reitingulangetusega.

Vaatlusaluste pankade kliendid on üritanud vähendada oma laenutaset ning võivad nüüd hakata nõudma miljardite dollarite ulatuses lisatagatisi ja lühendama lepingute tähtaegu.

Copyright The Financial Times Limited 2012

.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles