Mägedel otsitakse väikseid kortereid

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õismäe siseringil algab tänavu kapitaalremont ning selle käigus rajatakse 81 uut parkimiskohta.
Õismäe siseringil algab tänavu kapitaalremont ning selle käigus rajatakse 81 uut parkimiskohta. Foto: Peeter Langovits

RE/MAX Professionals´i maakler Enri Paumets kirjutab ettevõtte turuülevaates, et Mustamäel ja Õismäel on kõige suurem nõudlus endiselt 1-2-toaliste korterite järele, sest oluliseks peetakse kommunaalkulusid.

See on üks põhjustest, miks kolme ja enama toalistele korteritele on keerulisem ostjaid leida. Ostjateks on üldjuhul noored pered, kes finantseerivad enda ostu pangalaenuga. Viimasel ajal on näha, et mõned tehingud jäävad ära, kuna noorte sissetulek ei vasta panga nõudmistele või nõutakse üle jõu käivat sissemakset.

Antud piirkondade puhul on ka oluline, et korter oleks kohe sissekolimiseks valmis. Peredel ei ole enamasti aega ega tahtmist hakata kapitaalremonti tegema. Remonti vajavaid kortereid vaatavad pigem investorid, kes otsivad alternatiivseid raha paigutamise võimalusi.

Üüri- ja müügituru nõudlus on suhteliselt sarnane, kuid üks erinevus on selles, et ostjad on pigem abielus ja soetavad ühisvara, kuid üürijad on vabaabielus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles