Eesti sai jalgpalli meistrivõistlustel hõbemedali

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise liikmed pärast mängu.
Eesti koondise liikmed pärast mängu. Foto: Hendrik Alla

Kell 14.00 kohaliku aja järgi lõppes Cannes’i tulikuumal rannaliival Cannes’i rahvusvahelise loovusfestivali traditsiooniline rannajalgpalli turniir. Eesti võitles end alagrupist finaali, kus pidi raevukatele taanlastele 1:3 alla vanduma.

Faktiliselt oli tegemist internatsionaalse meeskonnaga, mis kandis nime Livonia. Koos eestlastega jooksid Cannes’is platsile ka kaks Läti esindajat. Eestit esindasid Mart Kase, Janek Uibo, Madis Taras, Jaanus Lillenberg ja Erik Roose.

Tulises turniiris alistas Eesti-Läti ühismeeskond sellised tugevad jalgpalliriigid: alagrupis Belgia (2:0), Jaapan (2:1), Taani (viik 0:0). Veerandfinaalis purustati Argentiina 2:0 ja poolfinaalis Rootsi 2:1. Alagrupis viiki mänginud Taani suutis end finaaliks kokku võtta ja nii pidi Livonia neile alla vanduma.

Cannes’I rannaliiv oli eile ja täna, kui turniir toimus, nõnda tuline, et osad mängijad, eeskätt jaapanlased, käisid pallitagumise vahel platsi ääres oma jalgu joogiveega jahutamas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles