Ansip: kannatus Kreeka suhtes on katkemas

Madis Filippov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula / Postimees

Eesti peaminister Andrus Ansip tunnistas Reutersile antud intervjuus, et rahva kannatus võlakriisiriikide abistamise ja päästefonidede mahtude kasvatamise osas on katkemas.

«Väga raske on inimestele selgitada, miks valitsus ei leia lisaraha õpetajate palkade tõstmiseks, samal ajal kui Kreekale abi andmiseks leitakse raha kergesti,» tunnistas Ansip Reutersile antud intervjuus.

Samad probleemid avalikkuse toetuse leidmisel on Ansipi sõnul peale Eesti ka teistes euroliidu riikides.

Suurenevate hirmude taustal, et ka Hispaania võib päästefondidest ligi 100 miljardi ulatuses laenu vajada, tunnistas Eesti peaminister, et inimesed ei ole valmis päästepakettide EFSFi ja ESMi mahte suurendama.

«Avalik arvamus ei mõista, miks on vaja investeerida suuri summasid EFSFi või ESMi,» kommenteeris Ansip.  «On jäänud mulje, et vaesed eestlased aitavad välja rikkaid kreeklasi.»

Ansip lisas ka, et sarnaselt Saksamaaga ei poolda Eesti kriisilahendusmeetmena eurovõlakirju. «Laenud olid kõikide riikide jaoks liiga odavad,» kommenteeris ta kriisi tekkepõhjuseid. «See oli viga. Ma ei arva, et oleks mõistlik minna tagasi olukorra juurde, mis meid kriisi tõukas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles