SEB: kodulaenukliendid on üllatavalt hästi hakkama saanud

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEBl on hetkel ligi 38 tuhat kodulaenuklienti.
SEBl on hetkel ligi 38 tuhat kodulaenuklienti. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

SEB ligi 38 000 kodulaenuklienti on viimase viie aasta jooksul majandusolukorra halvenemisele vaatamata majanduslikult üllatavalt hästi hakkama saanud, selgus panga tehtud uuringust.

«Majanduslik olukord jäi samaks või isegi paranes 77 protsendil kõrgharidusega, kuid vaid 62 protsendil põhiharidusega vastanutest, » kommenteeris kodulaenu võtnud perede toimetulekut majandusraskuste järel SEB eraklientide suuna arendusjuht Triin Messimas. Naiste majanduslik olukord sealjuures halvenes majanduskriisi ajal meestest veidi enam.

Sellele vaatamata peavad kliendid, kelle laenumakse on suurem kui 20 protsenti sissetulekust, oma laenumakset ebamõistlikult suureks ning säästa suudab kodulaenuklientidest vaid ligi pool.

Pool vastanutest arvab, et nende majanduslik olukord jääb järgmise kahe aasta jooksul samaks. Suuremat või väiksemat paranemist ootab 45 protsenti meestest ning 34 protsenti naistest.  Hinnangutes on mõningane vahe ka eesti ning vene keelt kõnelevate perede vahel: majandusliku olukorra paranemist ootab vastavalt 41 ja 32 protsenti vastanutest.

SEB kodulaenu-uuring viidi läbi tänavu kevadel. Küsimustele vastas 2118 kodulaenu omavat klienti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles