Tallinnas kohtuvad 500 teadussektori arvamusliidrit

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusminister Juhan Parts.
Majandusminister Juhan Parts. Foto: Peeter Langovits

Täna Tallinnas alanud Rahvusvaheline Teadusparkide Assotsiatsiooni aastakonverentsil osaleb üle 500 delegaadi enam kui 60st erinevast riigist.

Konverentsi avakõnes mainis majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts teaduse ja ettevõtluse sidususe olulisust.

«Tehnoloogiafirmad peaksid teadusparkidest välja kasvama ning selleks, et teadustööd riiulitel tolmu ei koguks, tuleb nad ettevõtlusesse rakendada,» ütles ta.
Parts tõi välja fakti, et Eestis on Euroopa riikidest kõige rohkem alustavaid ettevõtteid ühe inimese kohta ning rõhutas Eesti e-keskkondade tõhusust ettevõtluse arendamisel.

Kolmepäevane konverents keskendub teadusasutuste, ülikoolide ja teadusparkide koostööle, mis oleks täna ja tulevikus kasulik regiooni majandusele ning tekitaks soodsa kasvupinnase innovaatilistele ettevõtetele.

Konverents toimub Rahvusvahelise Teadusparkide Assotsiatsiooni (IASP) egiidi all. IASP ühendab ligi 400 teadusparki 70st riigist. Liikmeparkides tegutseb ligi 200 000 innovaatilist ettevõtet. Tallinna Teaduspark Tehnopol on IASPi liige alates aastast 2003.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles