Zoellick: Euroopa teeb liiga vähe ja liiga aeglaselt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmapanga president Robert Zoellick.
Maailmapanga president Robert Zoellick. Foto: SCANPIX

Euroopa liidrid teevad kurnava võlakriisi lahendamiseks liiga vähe ja liiga aeglaselt, tegutseda tuleb kiiresti, ütles Maailmapanga juht Robert Zoellick.

«Euroopa poliitikud jäävad alati reageerimisega päeva võrra hiljaks ja lubavad ühe euro vähem kui vaja. Ja kui siis raskeks läheb, lisavad likviidsust,»ütles Zoellick Saksa nädalakirjale Spiegel.

Euroopa Keskpank on küll oma likviidsussammudega piirkonna liidritele lisaaega võitnud, aga ühenduse struktuuriprobleemidega on ta liiga vähe tegelnud, noomis Maailmapanga juht.

Tuleb kiiresti tegutseda, kannustas ta. «Nüüd ei ole küsimus enam niivõrd selles, missuguse mudeli eurooplased valivad. Nad peavad lihtsalt ühe kasuks otsustama. Ja kiiresti.»

Kui Euroopa veel kauem kõhkleb, kaotab ta igasuguse globaalse mõju, hoiatas Zoellick ja soovitas Saksamaal juhtohjad haarata ning fiskaal- ja struktuurireformid läbi suruda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles