Ida-Euroopat aidatakse veerandsaja miljardi euroga

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank (EBRD), Euroopa Investeerimispank (EIB) ja Maailmapank lubavad investeerida 24,5 miljardit eurot finantskriisiga võitlemiseks Kesk- ja Ida-Euroopas.


EBRD annab kuus miljardit eurot regiooni pankadele ja ettevõtetele laenude ja põhikapitali, samuti kaubavahetuse finantseerimiseks, EIB omakorda pakub 11 miljardit laenuvahendeid ning Maailmapank toetab neid kokku umbes 7,5 miljardi euroga, vahendas AFP.

Selle initsiatiiviga soovivad suured rahvusvahelised rahandusinstitutsioonid täiendada riikide endi meetmeid kriisi ohjamiseks ning pakuvad kiiret, mahukat ja koordineeritud finantsabi, et toetada erapangandusgruppide kaudu laenamist reaalmajandusse, eeskätt väikese ja keskmise suurusega ettevõtetesse.

«Euroopale on saabunud aeg tulla kokku ja tagada ühiselt, et viimase 20 aasta saavutused ei läheks kaotsi majanduskriisi tõttu, mis on kiiresti muutumas humanitaarkriisiks,» ütles Maailmapanga president Robert Zoellick.

EIB president Philippe Maystadt lisas, et kaheaastane tegevusplaan annab hädavajalikku abi, et aidata regiooni majandusel keerulised ajad üle elada.

EBRD president Thomas Mirow põhjendas ühist tegutsemist rahvusvaheliste institutsioonide erilise vastutusega riikides, mis on viimase kahe aastakümne vältel läinud üle turumajanduse põhimõtetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles