Kodumaised köögiviljad ilmuvad tasapisi turule

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskturg
Keskturg Foto: Liis Treimann

Kuigi eestimaised köögiviljad on veel vähemuses, tuleb neid iga nädalaga juurde, just nii kiiresti, kui nad valmis saavad.

Svetlana Kaljurand, kes müüs Keskturul köögivilju, ütles, et on tööl esimest päeva ning ta ei ole kindel, kas see ennast suve lõpuks ka ära tasub. Tema sõnul küsivad kliendid tihti, kas tegemist on ikka eestimaise kaubaga, samas on suvi alles alguses ja kodumaised köögiviljad ei ole veel küpsed.

«Eestis ei ole veel suurt midagi. Mina panin tomatid veebruaris kasvama ja need ei ole veel valmis saanud. Võib-olla kusagil kasvuhoones on need juba valmis, aga ma ei usu,» rääkis Kaljurand.

«Ja kui keegi tahab kasvatada, siis keelatakse ära. Euroliit ei luba ja kõik. Olete te proovinud mööda Eestit ringi sõita? Kõik vanad kasvuhooned on kinni pandud, või kasvavad seal ainult lilled,» ütles Kaljurand.

Kuigi mõned eestimaised köögiviljad olid juba reedel turulettidele jõudnud, enamasti olid need aga välismaistest konkurentidest kallimad.
 

Poola maasikas3 eurot kilo
Eesti kurk1. 40 eurot kilo
Leedu kurt1.20 eurot kilo
Eesti tomat2.50 eurot kilo
Eesti rabarber1.20 eurot kilo
Värske Itaalia kartul1.20 eurot kilo
Eesti kapsas1 euro kilo
Eesti lillkapsas3 eurot kilo
Eesti redis1 euro kilo
Värkse soolakurk4 eurot kilo
  
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles