Tallinna Vesi taotleb kohtumenetluse avalikustamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesi
Vesi Foto: SCANPIX

Tallinna Vesi esitas konkurentsiametiga veetariifide üle käivas kohtuvaidluses taotluse kinniseks kuulutatud kohtumenetluse uuesti avalikuks kuulutamiseks.

Pärast seda, kui Tallinna Ringkonnakohus rahuldas konkurentsiameti taotluse kuulutada kohtumenetlus kinniseks, esitas AS Tallinna Vesi uue taotluse menetlus taas avalikuks kuulutada.

«Meie hinnangul on konkurentsiameti seisukohad menetluse kinniseks kuulutamise osas täiesti vastupidised sellele, mida avalikkuse huvide eest seisvalt regulaatorilt oodata võiks,» kommenteeris ASi Tallinna Vesi juhatuse esimees Ian Plenderleith.

Tema sõnul toetab ASi Tallinna Vesi pooldatavat läbipaistvat lähenemist ka üle-euroopaline Energiaturu Regulaatorite Assotsiatsioon (CEER), mille liikmete hulka kuulub ka konkurentsiamet ning mille keskseteks põhimõteteks on avatus, läbipaistvus, järjekindlus ja aruandekohustus.

Tallinna Vesi on esitanud Tallinna Halduskohtule konkurentsiameti vastu kaks kaebust, vaidlustades nii ameti 2. mai 2011 otsuse mitte kooskõlastada ASi Tallinna Vesi 2011. aasta hinnataotlust kui ka ameti 10. oktoobri 2011 ettekirjutuse, millega kohustati ettevõtet alandama kehtivaid tariife kolmandiku võrra. 6. veebruaril otsustas Tallinna Halduskohus liita eelmainitud kohtuasjad ühte menetlusse. Kohtuistungi toimumine ega kuupäev ei ole veel otsustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles