Uute ja vanade korterite hinnavahe suureneb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja
Kortermaja Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tartus on uute korterite hinnad tõusmas, samas vanemate korterite hinnad langevad. Ka Tallinnas lähevad paremini kaubaks uusarendused.

Tartu kinnisvaraturul on näha, et renoveerimist vajavad korterid lähevad kaubaks keskmisest turuhinnast oluliselt odavamalt, selgub Uus Maa kinnisvaraturu ülevaatest.

Paljuski on see tingitud renoveerimistöödele tehtavate kulutuste (ehitusmaterjalid, töötasud jne) jätkuvast tõusust.

Märkimist väärib Tartu puhul asjaolu, et uute korterite hinnad on väikses tõusus ning vanemate korterite hinnad languses. Seega uute ja vanade korterite hinnavahe suureneb veelgi.

Tallinnas püsib pakkumiste hulk endiselt stabiilsena ning enamik korteritest on müügis olnud juba pikemat aega. Samas hea kvaliteediga korterid leiavad ostja ruttu. Niisugustest pakkumistest on ka puudus ja huvi nende vastu suur.

Uusarenduste turul on endiselt märgata optimismi ning hulk arendajaid plaanib alustada uute elamute rajamist. Statistikast on aga näha, et paremini läheb hea arhitektuuriga väiksematel arendusprojektidel. Suurte uuselamute puhul on müügiprotsessid pigem vaikselt alanud.

Mais toimus Tallinnas 896 kinnisvara ostu-müügitehingut, mis viimase aasta lõikes on üle keskmise tulemus. Aprilliga võrreldes kerkis tehingute hulk 8,2 protsenti ja möödunud aasta maiga võrreldes 24,3 protsenti.

Kinnisvara müüdi mai jooksul Tallinnas kokku 62,54 miljoni euro väärtuses. Võrreldes aprilliga on langus 11,5 protsenti, samas kui aastaga on rahaline kogumaht kasvanud 27 protsenti.

Tartus toimus maa-ameti andmetel maikuus 184 ostu-müügitehingut, mis aprilliga võrreldes on 37,3 protsenti ja möödunud aasta maiga võrreldes 11,5 protsenti kõrgem tulemus.

Ka korteriturg saavutas mais viimase aasta parima tulemuse. Müüdi 127 korterit, mis on aprillist 41,1 protsenti enam. Ruutmeetri keskmine mediaanhind langes kuuga 1,8 protsenti ehk 806 eurole.

Aastaga langes ruutmeetri mediaanhind aga 2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles