Zynga on raskustes

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zynga tegevjuht Mark Pincus.
Zynga tegevjuht Mark Pincus. Foto: SCANPIX

Zynga igapäevaste kasutajate arv langes mais 8 protsendi võrra 54,2 miljonile, aktsiahinna langus peatati teisipäeval Nasdaqi poolt kauplemiskeeluga.

Facebooki platvormile populaarsed mängud Farmville ja Hidden Chronicles loonud firma on suurtes raskustes, kirjutab Reuters.

Erinevate analüütikute arvates on Facebook kui mänguplatvorm oma parimad ajad ära elanud, kuna aina enam tavamängijatest lähevad üle mobiilsele keskkonnale.

Samuti mõjutab Zyngat otseselt ka Facebooki üldine kehv käekäik, kuna suhtlusvõrgustiku probleemid kanduvad pea koheselt üle ka mängutootjale. Eelmine kord, kui Nasdaq oli sunnitud Zynga aktsiatega kauplemise peatama, oli 18. mail peale Facebooki IPO paanikat, sest firma aktsia hind langes oma eelmise kauplemispäeva sulgemishinnaga võrreldes üle kümne protsendi võrra.

Zynga tulevik ei paista eriti helge ka muudel põhjusel. Aasta alguses osteti 183 miljoni dollari eest Draw Somethingi looja OMGPOP, mille kasutajate arv on aga pidevalt vähenemas. Samuti on uutele turgudele laienemine raskendatud. Näiteks on väga paljulubaval Hiina turul Facebooki suhtlusvõrgustik blokeeritud ning kohalike partneritega efektiivse koostöö arendamine võtab aega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles