IEA: naftahind on langusele vaatamata liiga kõrge

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naft tootmine.
Naft tootmine. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Energiaagentuur (IEA) teatas kolmapäeval, et eurotsooni võlakriis ja Hiina majanduskasvu aeglustumine on küll naftahind mais langetanud, kuid see on ikka veel liiga kõrge ja ohustab maailma nõrka majanduskasvu.

IEA hinnangul on naftahind ajalooliselt liiga kõrge, kuigi mais langes see kuue kuu madalaimale tasemele. Põhjamere brent langes 15 kuu jooksul esmakordselt alla 100 dollari ja kolmapäeval maksis barrel 97,02 dollarit. USA WTI nafta maksis samal ajal 83,02 dollarit.

Arvestades eurotsooni võlakriisi ja makromajanduse väljavaadete halvenemist, on paljud investorid loobunud naftasse panustamisest ja otsivad rahale kindlamaid investeerimisvõimalusi. Samal ajal ei ilmuta ei Euroopa Keskpank ega USA keskpank erilist soovi rakendada majanduse elavdamiseks täiendavaid meetmeid, tõdes IEA.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles