Korterite üürihinnad kasvasid I kvartalis kuni viiendiku

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja.
Kortermaja. Foto: SCANPIX

Ober-Hausi analüütiku Rain Räti sõnul kasvasid Tallinna korterite üürihinnad tänavu esimeses kvartalis möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 10-20 protsenti.

«Eelkõige on hinnatõus viimase aasta jooksul tabanud hinnatud asukohas paiknevaid väiksemaid odavamate kõrvalkuludega kortereid,» ütles Ratt E24-le.

Tallinna kesklinnas oli kinnisvaraportaali City24 andmetel üürikorteri keskmine pakkumishind ca 7,9 €/m² ja äärelinnas sõltuvalt piirkonnast 4,8 – 6,1 €/m².

Kesklinnas on enimnõutud on 2-toaline möbleeritud ja kodutehnikaga varustatud korter hinnaga 300–400 eurot kuus, soovitavalt koos parkimiskohaga.

Äärelinnas on nõutud 2-toalised korterid hinnavahemikus 200–250 eurot. Üürihinnale lisanduvad tavaliselt mõõdetavad kommunaalkulud.

Oluliselt vähemnõutud on vanemates korterelamutes 3-4-toalised korterid, põhjuseks reeglina kõrged kommunaalkulud, märkis Rätt. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles