Lennusadam ja Nordecon jagelevad ikka ehitustööde üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennusadam
Lennusadam Foto: Peeter Langovits

Ehitusfirmal Nordecon ja Eesti Meremuuseumil on endiselt erimeelsusi lennusadama osa ehituslike tööde sisu, mahu ja maksumuse osas, mõlema poole kinnitusel lahenduse otsimisega tegeletakse.

«Kohtume peatöövõtjaga erinevates projektiga seotud olukordades pea igapäevaselt. Meil on endiselt mõningasi erimeelsusi ehituslike tööde sisu, mahu ja maksumuse osas, mille lahendamisega tegeleme,» kommenteeris meremuuseumi direktor Urmas Dresen BNSile.

Dreseni sõnul on lennusadama vesilennukite angaaride taastamine kõige keerulisem betooni rekonstrueerimise projekt, mida Eestis on seni tehtud ning selline suur projekt võtab aega.

«Koos projekteerija, peatöövõtja ning teiste partneritega oleme jõudnud tulemuseni, mida täna lennusadamas näha saab. Oleme väga uhked ja rõõmsad, et lisaks meile endile hindavad ka meie külastajad lennusadamast saadud elamusi,» märkis ta.

«Meremuuseum on riigiasutus ning meie soov ja kohustus on lähtuda Eestis kehtivatest seadustest, seega lahendame lahtisi küsimusi nii kiiresti kui see on sisuliselt ja seadusest lähtuvalt võimalik,» selgitas Dresen.
Nordeconi juhatuse esimees Jaano Vink kinnitas BNSile, et ehitusfirma on tellija esindajatega kohtunud ning mõlemad on oma seisukohti väljendanud. «Pooled näevad küsimusi erinevalt,» möönis ta.

«Nordecon pani oma nägemuse lahtistest küsimustest teele ka kirjalikult ning palus vastust. Kuni tänaseni pole ametlikku vastust veel tulnud,» lisas Vink.

Nordecon andis lennusadama vesilennukite angaarid meremuuseumile üle mullu 22. detsembril, sellega lõppes ehitustööde põhimaht angaarides. Lennusadama pidulik avatseremoonia toimus tänavu 11. mail.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles