Hiina loodab suurendada linnades internetikiirust 20 Mbit/s-ni

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetti ühendatud sülearvuti.
Internetti ühendatud sülearvuti. Foto: SCANPIX

Hiina uue riikliku plaani kohaselt peaks kõikides linnamajapidamistes olema võimalik 2015. aastal kasutada internetikiirust 20 Mbit/s. Maapiirkondades loodetakse kolme aasta pärast tagada 4 Mbit/s allalaadimiskiiruse olemasolu.

Kuigi Hiina on oma 513 miljoni internetikasutajaga üks maailma suurimaid turgusid, on kohalikud internetikiirused teiste riikidega võrreldes väga tagasihoidlikud, vahendab ITNews.

Keskmiseks interneti allalaadimiskiiruseks Hiinas on 1,4 Mbit/s, millega ollakse maailmas 90. kohal. Võrdluseks võib mainida, et esikoht kuulub Lõuna-Koreale 16,7 Mbit/s-iga, Eesti internetikasutajad peavad Akamai Technologiesi uuringu kohaselt leppima keskmiselt 4,574 Mbit/s allalaadimiskiirusega.

Üks osa uuest riiklikust plaanist on ka internetikasutajate osakaalu rahvastikus suurendamine. Hetkel on selleks 38,3 protsenti, 2015. aastaks loodetakse interneti kasutama saada 45 protsenti Hiina elanikest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles