Majanduprofessor: Eestit ei saa tõepoolest eeskujuks pidada

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Kattel
Rainer Kattel Foto: Tallinna Tehnikaülikool

TTÜ majandusprofessori Rainer Katteli hinnangul ei olnud majandusteadlase Paul Krugmani blogisissekande näol tegemist rünnakuga Eesti vastu, sest ta edastas vaid fakte ning Eestit ei saa tõepoolest ülejäänud Euroopale eeskujuks seada.

«Krugman ei öelnud ju midagi erilist, tsiteeris lihtsalt olemasolevat statistikat, mis näitab, et Eesti ei ole jõudnud tagasi kriisieelsele tasemele,» ütles Kattel ERR-i uudisteportaalile.

Katteli sõnul ei olegi Krugmani teema ju Eesti, vaid see, kas Eestit saab pidada ülejäänud Euroopale, eelkõige Lõuna-Euroopa riikidele eeskujuks ning siin on tal Krugmanil õigus, et ei saa.

President Toomas Hendrik Ilvese tormilist reaktsiooni Krugmani kirjutisele peab Kattel kahetsusväärseks. «Kahju, et ka president on asunud kaitsma Eesti poliitilisele eliidile omast ideoloogilist suletust ning teinud kasinusest majanduspoliitilise puusliku. See ei ole ju tõsi, et kasinus on eestlastele omane, vaadakem kas või erasektori ja kodumajapidamiste laenukoormust,» ütles Kattel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles