Reuters: Hispaania palub välisabi homme

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania rahandusminister Luis de Guindos (vasakul) ja eurogrupi juht Jean-Claude Juncker enne eurotsooni rahandusministrite kohtumist. Pärast esialgset sõbralikku kallistust näitas Juncker piltlikult, et Hispaania on täbaras seisus.
Hispaania rahandusminister Luis de Guindos (vasakul) ja eurogrupi juht Jean-Claude Juncker enne eurotsooni rahandusministrite kohtumist. Pärast esialgset sõbralikku kallistust näitas Juncker piltlikult, et Hispaania on täbaras seisus. Foto: AFP/SCANPIX

Hispaania palub pankade päästmiseks välisabi ilmselt homme, kirjutab uudisteagentuur Reuters neljale Euroopa Liidu kõrgele ametnikule viidates.

Uudisteagentuuri sõnul arutavad eurotsooni rahandusministrid finantsabi andmist homme toimuval telekonverentsil.

«Teade peaks tulema laupäeva pärastlõunal,» ütles üks Euroopa Liidu ametnik.

«Hispaania valitsus on mõistnud olukorra tõsidust,» lisas uudisteagentuurile Saksamaa ametnik ning lisas, et kokkulepe tuleks sõlmida enne 17. juunit, sest Kreeka valimiste tulemused võivad endaga kaasa tuua paanika, mis viib Ateena lahkumise eurotsoonist.

Saksamaa ja mitmed teised on kutsunud Hispaaniat üles paluma välisabi juba mõnda aega, aga Hispaania on seni öelnud, et nad ei vaja seda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles