Webmedia vs LinkedIn ja Angry Birds maailma ettevõtluskonkursil

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Kotka.
Taavi Kotka. Foto: Liis Treimann

Homme astuvad Nortali (endise nimega Webmedia)  omanikud  Priit Alamäe ja Taavi Kotka üles Monte Carlos toimuval Maailma Aasta Ettevõtja konkursil (World Entrepreneur Of The Year 2012), kus nad 51 osaleja hulgas võistlevad näiteks LinkedIni, Desiguali, Benettoni ja Angry Birdsi loojate ning omanikega.

«Paljud maailma riigid maadlevad endiselt tööpuuduse probleemiga ja nagu selgub meie viimasest uuringust, on selle mure lahendamine langenud suuresti ettevõtjate õlgadele,“ rääkis Eestis Aasta Ettevõtja konkurssi korraldava Ernst & Youngi partner Ranno Tingas. «2011. aastal suurendasid ettevõtjad maailmas tööhõivet keskmiselt 16 protsenti  – Ameerikas oli vastav näitaja 18 protsenti, Aasia riikides 16  ja Euroopas 12 protsenti ning kaks kolmandikku neist plaanis oma meeskonda käesoleval aastal suurendada. Ettevõtjate panus riikide majandusse on hindamatu, kuid seda märgatakse ja tunnustatakse kahjuks liiga vähe.»

Priit Alamäe ja Taavi Kotka tugevuseks peab Ranno Tingas juba nende tegevusvaldkonda ennast. «IT ja e-lahendused on tulevikku vaatav äri ja Nortalil on selles vallas ette näidata muljetavaldavad referentsid“, märkis Tingas. «Peale kohalikul turul  liidripositsiooni võtmist 2005. aastal on nende ettevõte lühikese ajaga saavutanud edu ka välisturgudel – täna pärineb juba 75% Nortali käibest väljastpoolt Eestit ja see näitab teatavaid oskusi rahvusvahelisel turul opereerimisel, mida konkursil samuti kõrgelt hinnataks.»

Meie jaoks on Maailma Aasta Ettevõtjate konkursil nominendiks olemine märk sellest, et me mängime täna suures liigas. See on miski, millest 2000. aastal ettevõtet asutades julgesime vaid unistada,» rääkis Priit Alamäe, Nortal AS-i juhatuse esimees. «Konkursi näol on tegemist omamoodi kvaliteedimärgiga, mis aitab meil Eestit ja meie ettevõtlust tutvustada ja usun, et saame siit ainulaadse kogemuse – seda nii mastaapsuse kui ka praktiliste näidete poolest.»

«Kui vaatame ausalt peeglisse, siis on Eesti parimad maailma võrdluses suuruselt tublid keskmikud. Seega tuleb suuruse asemel rõhuda kvaliteedile ja erilisusele ja endast lihtsalt parim anda. Püssi põõsasse kindlasti ei viska,»

lubas Taavi Kotka. Priit Alamäe ja Taavi Kotka pälvisid mullu novembris kohalikul osavõistlusel Eesti Aasta Ettevõtja tiitli, mis oli eelduseks World Entrepreneur Of The Yearile pääsemiseks.

Igal aastal Monte Carlos toimuv World Entrepreneur Of The Yeari lõppkonkurss on maailmas üks suurimaid ettevõtjate tunnustamiseks loodud üritusi, mis sai alguse 1986. aastal USAst. Konkursi osavõistlusi viiakse läbi enam kui 50 riigis ja 135 linnas, kus igal aastal tunnustatakse oma riigi kõige edukamaid ja innovaatilisemaid ettevõtjaid. Aasta Ettevõtjate konkurss toimub tänavu 25ndat korda ja maailma mastaabis võistlevad ettevõtjad 12ndat korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles