Edukas nutirakendus on lihtne ja kasutaja vajadustest lähtuv

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rummble’i asutaja Andrew J.Scott.
Rummble’i asutaja Andrew J.Scott. Foto: Latitude59/Andres Teiss

Latitude 59 idufirmade konverentsil toimunud mobiilirakenduste teemalisel paneelil vesteldi faktoritest, mida peaks rakenduste loomisel silmas pidama.

Rummble’i asutaja Andrew J.Scott võttis kokku põhilised vead, mis pärsivad mobiilirakenduste edukust:

«Rakendus tuleks arendada kõigepealt täielikult välja ühel platvormil ning siis vaadata edasi, kas üldse on mõtet teistele operatsioonisüsteemidele laieneda. Täpselt tuleb defineerida enda jaoks see, miks inimestele üldse seda rakendust vaja läheb. Paljud ettevõtjad võivad pikalt rääkida sellest, mida nende toode teeb, kuid seda, miks kasutajal seda vaja läheb, nad öelda ei oska,» ütles ta.

Mobiilirakenduste edukust ei saa Scotti sõnul mõõta mitte allalaadimiste arvu, vaid lojaalsete kasutajate arvu stabiilsusega.

«Inimestel on päevas ainult limiteeritud hulk aega. Edukas on rakendus siis, kui see muutub võimalikult paljude inimeste igapäevaelu üheks osaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles