Taliga Krugmani kommentaarist: Eesti on tegelenud oma naba imetlemisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Taliga
Harri Taliga Foto: Toomas Huik

Eesti ametiühingute keskliidu juhi Harri Taliga sõnul ootab Eesti liiga palju kiitust ja ei suuda pahatihti põhjendatud kriitikaga toime tulla.

«Krugmani arusaamad, kuidas majandus toimima peaks, on väga asjakohased ja Eestil tasuks nende mõtetega tunduvalt rohkem arvestada kui seni,» kommenteeris Taliga.

«Eesti on seni tegelenud oma naba ilmetlemisega, ilmselt on tegemist mingi alaväärsuskompleksiga. Tahetakse ainult kiitust ja kui keegi on kriitiline, siis seda põetakse väga valusalt,» ütles ta ja lisas, et näiteks ei võeta Eestis kuigi tõsiselt OECD soovitusi tööturu osas.

Taliga oli nõus ka mõttega, et kärped kriisi ajal on kurjast ning levinud võrdlus riigi ja perekonna rahakoti vahel ei pea paika. Kärpeid ja ümberkorraldusi tuleks teha kasvu ajal.

«Ja Krugman ei ole mingi sotsialist, vaid ikkagi liberaal,» toonitas Taliga.

Taliga hinnangul laskis Eesti kriisi raisku ja majanduses ei ole toimunud arenguhüpet suurema väärtuse loomise suunas.

President Toomas Hendrik Ilves asus täna Twitteri kontol sõnasõtta New York Timesi kolumnisti ja Nobeli preemia võitnud Paul Krugmaniga, kes juhtis tähelepanu sellele, et Eestis pole erilist majanduslikku tervenemist olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles