Kommentaar Krugmani postitusele: kasinus on eestlaste elulaad

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Krugman
Paul Krugman Foto: SCANPIX

Nobeli majanduspreemia laureaadi Paul Krugmani viielauselise blogipostitusel The New York Timesi koduleheküljel on kogunenud juba üle 100 kommentaari.

Meie aja järgi eile õhtul veerand seitsme paiku postitatud kommentaarid on seinast seina. Sõna on võtnud ka siinsed elanikud.

New Jersey osariigis elav Enn J. Onni, kes väidab, et on hiljuti mõned aastas Eestis elanud, kirjutab, et kasinus on olnud siinseks elulaadiks kogu aeg ning finantsmull oli anomaalia.

Eestis elav kommentaator T.T. pöörab tähelepanu asjaolule, et Eesti saab umbes kolmandiku eelarvest välisabina Euroopa Liidust ning nimetab seda pigem puudujäägiga kulutamiseks kui kasinuseks.

Üks Euroopas elav kommentaator ütleb, et Eesti majandus hakkas kasvama pärast seda, kui ABB otsustas osa generaatorite tootmisest tuua Rootsist Eestisse. Eesti on nii tilluke, et järskudeks muutusteks piisab ühest eksporditellimusest või tehase siirdamisest.

Paljud kritiseerivad Krugmani postituses toodud graafika  alguspunkti – 2007. aasta I kvartalit. Kui alguspilt oleks olnud varajasem, oleks ka pilt teine.

Paul Krugman väitis eilses blogipostituses, et Eesti majandus ei ole taastunud kriisieelsele tasemele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles