President Ilves asus sõnasõtta Nobeli preemia võitnuga

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilvese Twitter
Toomas Hendrik Ilvese Twitter Foto: twitter.com

President Toomas Hendrik Ilves asus Twitteri kontol sõnasõtta New York Timesi kolumnisti ja Nobeli preemia võitnud Paul Krugmaniga, kes juhtis tähelepanu sellele, et Eestis pole erilist majanduslikku tervenemist olnud.

Krugman kirjutas oma loos, et Euroopa kasinust kaitsvad isikud juhivad sageli tähelepanu Eestile ja sellele, kuidas Eesti on kriisist välja tulnud. Krugman lisas loole graafiku Eesti GDPst.

«Parem kui üldse mitte mingi taastumine, kuid kas see on tõesti majanduslik triumf,» küsis ta.

President Ilves andis vastulöögi Twitteris.

«Kirjutame millestki, millest me midagi ei tea ja oleme teiste suhtes ülbed,  ülevad ja patroneerivad, sest nad on sinu jaoks lihtsalt pilusilmad. Ju Nobeli preemia kaubanduse eest tähendab, et sa võid jutlust pidada ka majandusteemadel ja öelda, et meie riik on tühermaa,» kirjutas Ilves.

Ilvese avaldused on juba tõmmanud välismeedia tähelepanu ja tema vastulööki arutatakse nii veebilehtedel kui ka Twitteris.

Krugman sai Rootsi Panga auhinna majandusteaduses Alfred Nobeli mälestuseks 2008. aastal. Sageli nimetatakse seda preemiat ka Nobeli majandusauhinnaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles