Ligi taunis taas maamaksuvabastust

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles täna riigikogu infotunnis, et peab maamaksu kaotamist põhjendamatuks.

«Te tahate nüüd mind koalitsioonpartneriga tülli ajada. Mina ei julge nende juuresolekul öelda, nad hakkavad kohe nihelema, mis ma sellest muudatusest arvan,» ütles Ligi vastuseks Kadri Simsoni küsimusele.

«Maksuteoreetiliselt arvan, et maamaks on õiglane maks, ei häbene seda öelda ja olen ka öelnud selle muudatuse kontekstis, et olen eriarvamusel,» jätkas Ligi.

Üleriigiline nn kodualuse maa maksuvabastus hakkab kehtima tuleval aastal. Keskerakondlik linnavalitsus kehtestas selle Tallinnas juba tänavu.

Simson viitas oma küsimusega sellele, et Euroopa Komisjon kritiseeris viimases majandusülevaates maamaksu kaotamist. «Maamaksu kaotamine vähendab poliitika võimalusi eelarvetulude tugevdamiseks ja mitmekesistamiseks ilma majanduskasvu kahjustamata,» tsiteeris Simson Euroopa Komisjoni hinnangut Eesti majandusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles