Enim on kliente mustal filmiturul

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piraatlus
Piraatlus Foto: SCANPIX

Konjunktuuriinsituudi tehtud varimajanduse uuringu kohaselt on mustalt turult kaupade/teenuste ostjate osakaal suurim filmide ja videote puhul.

Elanike seas tehtud uuringu kohaselt hangib 36 protsenti ostjatest filme mustalt sh allalaadides. 32 protsenti ostjatest saab samal teel ka muusikat.

KI juhi Marje Josingu sõnul tellivad inimesed tihti ka korterisse remonti tegema isikuid, kelle tegevus ei ole registreeritud. Selliste inimeste osakaal oli mullu 28 protsenti.

«Päris palju valdkondi on, kus inimene saab aru, et tegemist on musta turu kaubaga,» märkis Josing.

Josing tunnistas, et uuringust jäävad välja juhud, kus inimene ostab mingi toote ja teenuse, ent müüja jätab selle pealt maksud maksmata. Sellist tegevust elanikud ei teadvusta, märkis Josing.

Lisaks ostavad inimesed veel õmblusteenuseid (21 protsenti ostjatest), küttepuid (18 protsenti), sõidukite remonti (14 protsenti) ja kütust (11 protsenti). 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles