Airtime loodab teha revolutsiooni internetisuhtluses

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Napsteri asutaja Sean Parker.
Napsteri asutaja Sean Parker. Foto: SCANPIX

Eile käivitati palju furoori tekitanud Airplay rakendus, mille loojad loodavad Facebooki suhtlusmõõtme viia täiesti uuele tasemele.

Kunagiste Napsteri asutajate Sean Parkeri ja Shawn Fanningi idufirma poolt loodud rakendus võimaldab Facebooki kasutajatel pidada omavahelisi videokõnesid, kirjutab CNET.

Videokõne lisamine Facebooki funktsioonide juurde on asjade loogiline käik, kuna sarnane võimalus on olemas ka näiteks konkureerival suhtlusvõrgustikul Google+’il. Varasemalt on räägitud pigem küll Skype’i ja Facebooki lähenemisest, kuid see liit võib Airplay edu korral unustusse jääda. Rakenduse kõige haaravamaks pooleks peetakse võimalust ennast huvitavate, kuid võõraste Facebooki kasutajatega videokõnet pidada, mis peaks ligi tõmbama peamiselt suhtlusvõrgustiku nooremaid kasutajaid.

Juhul, kui Facebook näeb Airplay's potentsiaali, on olemas võimalus, et firma ostab sarnaselt Instagramile rakenduse ära. Facebook teenis skandaalse IPO-ga suure hulga vabu vahendeid ning on neid nõus oma arengusse ka panustama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles