Ametiühing nõuab töötajaid nöökivalt Aspilt aru

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Järva Teed autojuht-teetööline Aivar Lepp ja tema kolleegid peavad edaspidi toime tulema senisest märksa väiksema palgaga.
AS Järva Teed autojuht-teetööline Aivar Lepp ja tema kolleegid peavad edaspidi toime tulema senisest märksa väiksema palgaga. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Transpordi Ametiühing kutsus töötajaile 30-protsendilist palgakärbet kavandava teedeehitus- ja hooldusfirma Aspi homme keskpäevaks läbirääkimistele, kuna ametiühing nii suure palgakärpega nõus ei ole.


Ametiühingu teatel soovivad nad saada selgust 30-protsendilise palgakärpe majanduslike põhjenduste kohta. Aspi koos tütarfirmadega Järva Teed ja Hiiu Teed, kelle töötajaid hiigelkärbe ohustab, on aastaid olnud rammusas kasumis ning nende lepingud riigiteede hooldamiseks on jätkuvalt jõus.

Transpordi Ametiühingu juhi Peep Petersoni sõnul võivad töötajad küll mingi palgakärpega leppida, kuid kindlasti mitte ettevõtte soovitud mahus, kuna ettevõte pole ligi kolmandikulist kärbet suutnud põhjendada.

Petersoni sõnul pole mõeldav palku vähendada ilma asjaliku ja avameelse aruteluta ettevõtte majanduslike väljavaadete üle. «Seadus paneb ka börsiettevõtetele kohustuse kohustuse töötajaid piisavalt informeerida. Inimesega tuleb rääkida, eriti rasketel aegadel,» rääkis Peterson.

Aspi pani enda ja kahe tütarfirma töötajad veebruari keskel aga lihtsalt fakti ette, kui ettevõtte juhatus saatis välja käskkirja kontoritöötajate palga vähendamiseks 15 ja töölistel 30 protsendi võrra.

Ametiühingujuhi hinnangul peaks kokkulepped palkade vähendamise kohta olema ajutise iseloomu ja konkreetse tähtajaga, mida saab vajadusel hiljem läbirääkimistel pikendada. Samuti kahtles ta, kas juhtkonnal õnnestub 30-protsendist kärbet kasumlike ettevõtete puhul usutavalt põhjendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles