Tallinna Kaubamaja ostis Viking Motorsi

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Kaubamaja vaateakendel on 3D fotod.
Tallinna Kaubamaja vaateakendel on 3D fotod. Foto: Tallinna Kaubamaja

Tallinna Kaubamaja tütarettevõte OptiGroup Invest OÜ sõlmis täna lepingu, millega omandab 100 protsenti Peeter Kallile kuuluvast Viking Motorsi aktsiatest.

AS-is Viking Motors osaluse omandamisega laiendab Tallinna Kaubamaja kontsern oma autokaubandusvaldkonda, mis on alates 2007. aastast olnud üheks kontserni äritegevuse strateegiliseks segmendiks, teatas ettevõte börsile.

Tehinguga lisanduvad Kia sõidukite maaletoomisele ja müügile kõigis Balti riikides ka Opeli, Saabi, Corvette’i, Cadillaci ja Hummeri sõidukite müük Tallinnas asuvas salongis ning see loob võimaluse laiendada tegevust tarbesõidukite segmenti ning lisab täiendava müügi- ja teeninduskoha klientidele parema teenuse pakkumiseks.

Leping näeb ette tehingu lõpuleviimise pärast vajalike kooskõlastuste saamist konkurentsiametilt ja autotootjatelt. Aktsiate nimiväärtuseks on 222 600 eurot (14 000 lihtaktsiat nimiväärtusega 15,9 EUR).

Tehingu käigus omandas Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS ka kinnistu aadressil A. H. Tammsaare tee 51, Tallinn, kus asub ASi Viking Motors müügisalong.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles