Facebooki ebaõnnestunud IPO nõrgendab USA idufirmade tulevikuväljavaateid

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook aktsiaturul.
Facebook aktsiaturul. Foto: SCANPIX

Üks olulisemaid idufirmade inkubaatoreid Y Combinator andis oma partneritele teada Facebooki avaliku esmaemissiooni negatiivsest mõjust kogu start-up sektorile.

Silicon Valley ühe tähtsaima idufirmade inkubaatori Y Combinatori asutaja Paul Graham saatis oma partneritele meili, milles ütles, et Facebooki IPO-fiasko on teinud idufirmade rahastamise palju keerulisemaks, kirjutab CNET.

«Alles alustavatel start-up’idel on raskem esmaseid investeeringuid firmasse saada, ning kauem tegutsenud idufirmad peavad ennast uute investeeringute saamiseks aina rohkem tõestama,» ütles Graham. «Seega tuleb kõikidel idufirmadel oma rahastusootusi tunduvalt vähendada».

Y Combinatori inkubaatorisse pääsenud idufirmad saavad kolmelt erinevalt osapoolelt investeeringuna kokku 170 000 dollarit, seega tuleks sinna ihalevatel start-up’ide juhtidel Grahami sõnu ilmselt tõsiselt võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles