Helsingi börsile tulemas kolm uut ettevõtet

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna börsile lisandus viimati uus börsietetvõte kaks aastat tagasi. Premia Foodsi juht Kuldar Leis.
Tallinna börsile lisandus viimati uus börsietetvõte kaks aastat tagasi. Premia Foodsi juht Kuldar Leis. Foto: Peeter Langovits.

Helsingi börsile on lähiajal tulemas kolm uut ettevõtet, kirjutas Kauppalehti.

Helsingi börsi juht Lauri Rosendahl on ettevõtet juhtinud alates 2009. aastast, kuid selle aja jooksul pole põhjanaabrite börsi nimekirja lisandunud mitte ühtegi uut ettevõtet, kirjutab põhjanaabrite majandusleht.

«On oodata muutust paremuse suunas, sest noteerimissoovi on avaldanud kolm ettevõtet,» ütles Rosendahl esmaspäeval toimunud seminaril.

Börsi sõnul soovib hõbedakaevandusfirma Sotkamo Silver noteerida oma aktsiad börsi põhinimekirjas, infotehnoloogiafirma Siili Solutions kavatseb noteerida alternatiivbörsil First North.

Helsingi börs kannatab verevaesuse all, sest viimati lisandus uus börsiettevõte 2007. aastal, mil suuromanik Ilpo Kokkila viis börsile ka meil hästi tuntud ehituskontserni SRV.

Rosendahli sõnul võitis Rootsi eelmisel aastal noteerimisvõistluses Soomet skooriga 29:0. Tema sõnul on Rootsis eriti hästi käivitunud alternatiivbörs First North, aga Helsingis on sellel noteeritud ainult kolm ettevõtet.

IT-firma Siili Solutions tegevjuhi Seppo Kuulo sõnul kavatseb ettevõte noteerida aktsiad  First Northi nimekirjas sügisel.

«Soovime börsi kaudu saada Siilile suuremat tuntust,» ütles Kuulo. Ettevõtte käive oli eelmisel aastal 13,2 ning kasum 1,4 miljonit eurot.

Kolmandaks Helsingi börsil noteerija kandidaadiks on kasutatud õlide töötleja Ecostream, kes ei ole veel öelnud, millises nimekirjas kavatsetakse aktsiad noteerida.

Tallinna börsi nimekirja lisandus uus ettevõte viimati kaks aasta tagasi kui aktsiate avaliku esmaemissiooni (IPO) tegi jäätise ja külmutatud toiduainete tootja Premia Foods.

Tallinna börsil on valimisolek alternatiivturul kauplemiseks olnud juba alates 2007. aastal, aga seni pole ühtegi ettevõtet noteeritud. NASDAQ OMX Tallinna kommunikatsioonijuhi Tex Vertmani sõnul pole ükski ettevõte ka selle vastu huvi tundmas, küll aga käivad läbirääkimised mitme ettevõttega, kes soovivad aktsiad noteerida põhinimekirjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles