Intressid alanevad ka väiksemates pankades

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiuste reaalintress on harva olnud positiivne.
Hoiuste reaalintress on harva olnud positiivne. Illustratsioon: Allikad: Eesti Pank, Postimees

Kodumajapidamiste hoiuste keskmine intress oli märtsi lõpus eurotsooni keskmisest ligi kolm korda madalam.

Hoiuseintressid kukuvad üha madalamale, suurte pankade kõrval on neid viimasel ajal märgatavalt langetanud ka väikesed. Võrreldes eelmise aasta oktoobri keskpaigaga on näiteks LHV panga aastase tähtajaga hoiuste intress kahanenud 0,7 protsendipunkti võrra, 2,3 protsendini.

Kaheaastase tähtajaga hoiuste intress on alanenud koguni 1,2 protsendipunkti võrra, 2,3 protsendini, mis on inflatsiooniga võrreldes (aprillis kerkisid hinnad keskmiselt neli protsenti aastas) pehmelt öeldes kasin. «Langetasime viimati intressi 20. veebruaril, sest pikaajalised intressid olid selleks ajaks turul väga palju langenud,» selgitas LHV panga juhatuse esimees Erki Kilu.

«Korrigeerisime hoiuseintresse vastavalt Eesti üldistele trendidele, kuid pakume jätkuvalt üht turu parimat tähtajalise hoiuse tootlust,» kinnitas Bigbanki turundusjuht Lasse Sool. Bigbanki aastase tähtajaga hoiuste intress on seitsme kuuga langenud poole protsendi võrra, 1,9 protsendile, ning kolmeaastase tähtajaga hoiuste intress 0,6 protsendipunkti võrra, 3,3 protsendile.

Erandina pole peaaegu ainsana intresse langetanud Krediidipank, kes pakub aastase tähtajaga hoiustele kaheprotsendilist ning kolmeaastastele hoiustele 2,5-protsendilist intressi. «Me ei ole kaasa läinud iga kõikumisega turul,» ütles Krediidipanga kommunikatsioonijuht Allan Soon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles