Vabaduse väljakule kogunevad pühapäeval elektrituru avamise vastased

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaduse väljak Tallinnas
Vabaduse väljak Tallinnas Foto: Laura Oks / Postimees

Konservatiivne Rahvaerakond ja Lilleküla Selts korraldavad pühapäeval kell 18.00 Tallinnas Vabaduse väljakul meeleavalduse, kus esitavad valitsusele ja parlamendile nõude lükata elektrituru avamine edasi.

«Valitsus peaks tegema Brüsselile taotluse turu avamine edasi lükata, kuna meil esiteks pole turul konkureerivaid pakkujaid ja seega on jutt turu avamisest absurd,»selgitab Konservatiivse Rahvaerakonna juhatuse liige Martin Helme. «Teiseks pole Eesti valitsus järginud euroliidu elektridirektiivi nõuet konsulteerida ja arvestada turu avamise eel kodanikeühendustega. Kolmandaks on meie valitsuse ülesanne kaitsta rahva heaolu ja hoiduda sammudest, mis langetaks meie elatustaset. Monopoolse Eesti Energia vabastamine hinnaregulatsioonist just seda aga teebki, sest elektrihind puudutab kõiki inimesi ja mõjutab kõiki muid hindu. Meid kõiki tahetakse teha vaesemaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles