USA börside kukkumine vedas ka Aasia miinusesse

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi börsi maaklerid tööhoos
New Yorgi börsi maaklerid tööhoos Foto: AFP / Scanpix

Aktsiate hinnad Aasia turgudel kukkusid täna viimase viie aasta madalaimale tasemele, USA indeksid maandusid eile aga koguni 12 aasta tagustele tasemetele.


New Yorgi börsil kukkus Dow Jonesi tööstuslik keskmine 3,41 protsenti 7114,78 punktini, mis on madalaimaks tasemeks pärast maid 1997, vahendas

Bloomberg

.

Standard & Poor's 500 indeks sulgus 3,47 protsendiga miinuses 743,33 punkti juures. Tegemist on madalaima tasemega pärast 1997. aasta aprilli.

Tehnoloogiafirmade Nasdaqi indeks vajus 3,71 protsendi võrra 1387,72 punktini. Viimati oli indeks nii madalal eelmise aasta novembris.

USA börsi nõrkuse taga on investorite pettumine Ühendriikide valitsuse seni viimases plaanis, mis puudutab riigi pangandussüsteemi päästmist.

Ühendriikides oodatakse täna keskpanga presidendi Ben Bernanke senati panganduskomitee ees esitatavat majandusülevaadet.  

Aasia suurimal börsil Tokyos sulgus Nikkei 225 indeks 1,46 protsendiga miinuses 7268,56 punkti tasemel. Hongkongi indeks Hang Seng vajus 2,86 protsenti 12798,52 punktini.

Märgina suurenevast närvilisusest Jaapani majanduse ja aktsiaturgude seisukorra pärast teatas rahandusminister Kaoru Yosano täna, et valitsus uurib börsi toetamise võimalusi, kaasa arvatud aktsiate ostmist, vahendas International Herald Tribune.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles