USA valitsusele läheb suur osa Citigroupi aktsiatest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Citigroup peab riigi osaluse suurendamiseks USA valitsusega läbirääkimisi.
Citigroup peab riigi osaluse suurendamiseks USA valitsusega läbirääkimisi. Foto: Reuters / Scanpix

USA valitsus peab Citigroupi pangaga kõnelusi, mille tulemusena võib valitsuse kätte minna kuni 40-protsendine aktsiapakk, kirjutas Wall Street Journal pühapäeval.


Sellise ettepaneku on teinud pank ise. President Barack Obama administratsioon ei ole veel ettepaneku suhtes vastust andnud.

Plaani kohaselt tuleks suur osa USA valitsuse käes olevatest Citigroupi eelisaktsiatest väärtusega 45 miljardit dollarit muuta tavaaktsiateks. Valitsus sai kapitali panka pumpamise eest 7,8 protsenti aktsiatest.

Oktoobris andis valitsus Citigroupile 25 miljardit dollarit ja novembris veel 20 miljardit, kui panga aktsia kukkus.

Eelmisel nädalal langes Citigroupi aktsia alla kahe dollari ning panga juhtide hinnangul peaks valitsus oma osalust suurendama, et peatada aktsia odavnemine.

Kui pank saavutab valitsusega kokkuleppe, võib see tähendada valitsuse kolmandat kapitalisüsti lühikese aja jooksul.

Obama administratsioon lükkas reedel ümber kuuldused, nagu oleks kavas raskustes pangad natsionaliseerida. «Valitsus usub kindlalt, et pangasüsteemil on kõige õigem jätkata erakapitali valduses,» ütles siis Valge Maja pressiesindaja Robert Gibbs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles