Facebooki aktsia langus vähendab tunduvalt ka Instagrami tehingu väärtust

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon. Illustreeriv foto.
Nutitelefon. Illustreeriv foto. Foto: SCANPIX

Facebooki aktsiate väärtuse peadpööritavalt kiire langus viib Instagrami eest makstava summa alla miljardi dollari.

Kui Instagrami tegevjuht ja asutaja Kevin Systrom leppis Facebooki kolleegi Mark Zuckerbergiga kokku pildirakenduse müügis, sai hinnaks määratud müstiline üks miljard dollarit, kirjutab CNET.

Seejuures pidi Systromi asutatud firma saama Facebookilt 300 miljonit dollarit rahas ning 700 miljonit dollarit Facebooki aktsiate näol. Esialgse kokkuleppe järgi oli omandatavate aktsiate arvuks veidi alla 23 miljoni.

Zuckerberg suutis Systromi, kes algselt soovis firma eest saada kahte miljardit dollarit, veenda selles, et Facebooki aktsiad võivad talle selle summa suhtlusvõrgustiku väärtuse kasvades ka teenida.

Praeguse seisuga, kui Facebooki aktsia on alates avalikust esmaemissioonist kaotanud pea veerandi oma väärtusest, on langenud ka Instagrami poolt saadava aktsiapaki väärtus umbes 50 miljoni dollari võrra.

Reutersi andmetel on USA Föderaalne Kaubanduskomisjon seoses Facebooki IPOd ümbritsevate skandaalidega võtnud sõlmitava tehingu suhtes eriti range hoiaku. Kas ja millal Instagrami müük lõplikult teoks saab, on hetkel veel selgusetu.

Igal juhul on Systrom võitnud aga 200 miljonit dollarit, mille Facebook ka tehingu luhtumise puhul garantiirahana Instagramile maksma peab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles