Maanteeameti audit: õppereisid on igati vajalikud

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi lipp
Türgi lipp Foto: SCANPIX

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi tehtud maanteeameti auditi kohaselt on ameti lähetused enesetäiendamise eesmärgil igati vajalikud.

Möödunud aastal korraldati kolm taolist lähetust:

• Õppereis Suurbritanniasse Birminghami ja Londonisse 29.03.-02.04.2011. Osales 9 teenistujat/töötajat. Lähetuse eesmärk oli osalemine rahvusvahelisel liikluskorraldus- ja ohutusalasel mess-konverentsil Traffex 2011 Birminghamis, tutvumine Birminghami ja Londoni linnatänavate liikluskorraldusega ning kergliikluse korraldusega. Lähetuse kogukulud olid 8161,17 eurot.

• Õppereis Türki Istanbuli ja Bursasse 24.05.-29.05.2011. Osales 7 inimest. Lähetuse eesmärk oli osalemine rahvusvahelisel liikluskorraldus- ja ohutusalasel messil INTERTRAFFIC Istanbul 2011, tutvumine Euroopa teedevõrgu teelõiguga E80 Lissabon-Iraan, I klassi maanteega Istanbul-Bursa, Istanbuli ja Bursa linnatänavate liikluskorraldusega ning kergliikluse korraldusega. Lähetuse kogukulud olid 5743,58 eurot.

• Koolitusreis Soome Rovaniemisse 07.12.-10.12.2011. Osales 17 inimest. Reisi korraldas Teede Tehnokeskuse AS. Lähetuse eesmärk oli osalemine Soome Transpordiametit ja regioone tutvustaval väliskoolitusel. Lähetuse kogukulud olid 11 002,80 eurot.

«Audiitorite arvates on lähetused enesetäiendamise eesmärgil (vaatamata sellele, et seda ei toeta MA kinnitatud kord) igati vajalikud,» kirjutatakse auditis.

Seal nenditakse, et enamasti piiravad sedalaadi enesetäiendamisi rahalised võimalused ja seetõttu on eriti oluline nende läbimõeldud ja töötajatele arusaadav korraldus.

«Õppereiside (sinna hulka kuuluvad ka messidel enesetäiendamisega seotud õppereisid) korraldus tuleb sätestada MA koolituskorras ja nendega seotud kulud kajastada koolituskuludena ning andmed selle kohta kanda iga töötaja/teenistuja personaalsesse koolitusarvestusse,» leiavad audiitorid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles