Tsäkko käis alluvatega lustireisil Jyväskylä rallil

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeameti juht Tamur Tsäkko pressikonverentsil.
Maanteeameti juht Tamur Tsäkko pressikonverentsil. Foto: Liis Treimann

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi koostatud auditist selgub, et maanteeameti endine juht Tamur Tsäkko lähetas end koos alluvatega Jyväskylä rallile.

Lähetus Jyväskyllä toimus möödunud aastal 28.-30. juulini. Sel osales kokku 8 inimest: peadirektor, osakonnajuhataja, 5 spetsialisti ja liiklusregistribüroo juhataja.

«Lähetuse eesmärk oli varjatud, käskkirjas märgitud eesmärgi asemel oli tegemist «motiveeriva» preemiareisiga rallietapile, kus tööga seotud ülesannetele kulutati pool päeva. Lähetusse oli kaasa võetud vaba aja veetmise eesmärgil järelkärud mootorrataste vedamiseks, mille laevaüleveo kulud tasus maanteeamet. Tamur Tsäkko kasutas eksamisõitudeks mõeldud mootorratast vaba aja veetmiseks ja tankis kahe päeva jooksul kolm korda bensiini 138 liitri ulatuses,» kirjutatakse auditis.

Lähetuse ametlikuks eesmärgiks oli Jyväskylä transporditehnika messi külastamine ja osalemine maanteeameti tehnoosakonna arenguseminaril võtmeisikutega.

Lähetuse kogukulud olid (ei sisalda kahe sõiduauto kütuse- ja muid kulusid) 4 211,83 eurot, millest ühe lähetatu kulud olid keskmiselt 526,48 eurot.

Jyväskylässe sõiduks kasutati kahte maanteeameti sõiduautot ja kahte haagist: üks haagistest kuulus ametile, teine oli eraomandis. Haagiseid kasutati nelja mootorratta transportimiseks, millest üks on arvel Võru liiklusregistribüroos ja ülejäänud kolm eraomanduses.

«Lähetuse tegelik eesmärk oli lähetatute selgituste kohaselt headele töötajatele ralliteemalise preemiareisi korraldamine ja Soome tehnoülevaatuspunkti külastus, milleks kulus pool tööpäeva.»

Lähetatute selgituste kohaselt kasutas maanteeameti Võru liiklusregistribüroo arvel olevat mootorratast (mis on mõeldud eksamisõitudeks) Tamur Tsäkko.

Reisikorraldaja esitatud arvete alusel tasuti seminariruumi kasutamise eest kokku 555,01 eurot. Lähetatute selgituste kohaselt seminari ei toimunud ja see summa kajastas tegelikult rallipiletite maksumust.

Tamur Tsäkko tasus lähetuses olles krediitkaardiga kolmel korral kahe päeva jooksul 138,7 liitri bensiini eest kogusummas 222,04 eurot. Auditi käigus ei olnud võimalik tuvastada milliste sõiduvahendite (lähetuses kasutati kokku 2 sõiduautot ja 4 mootorratast) tarbeks bensiini osteti.

Auditi koostajad soovitavad ametil tasuda erisoodustuse maksud tööülesannete täitmisega mitteseotud kuludelt kokku 3383,05 euro ulatuses, so erisoodustuse tulumaksu 899,29 eurot ja erisoodustuse sotsiaalmaksu 1413,17 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles