A. Le Coq, Fortumo ja Tasku keskus on Tartu parimad firmad

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moe- ja vabaajakeskus Tasku.
Moe- ja vabaajakeskus Tasku. Foto: Margus Ansu

Tartu eelmise aasta parimateks ettevõteteks tunnistati aktsiaselts A. Le Coq, Fortumo OÜ ja Tasku Keskus. Suurim eksportija oli Tartus eelmisel aastal AS Lemeks ja suurim investeerija AS SEBE, kes lõi ka kõige enam töökohti.

Parima ettevõtja konkurssi korraldati Tartus 15. korda ning tänavu osales selles 141 ettevõtet ning 6 asutust ja organisatsiooni. "Rõõm on tõdeda, et vaatamata majanduslikult keerulistele aegadele on parima ettevõtja konkursil püsinud osalejate arv suhteliselt stabiilne ja et meil jagub neid ettevõtjaid, kes soovivad oma saavutustest ka laiemalt teada anda," ütles abilinnapea Argo Annuk.

Edukamad ettevõtted selgitati kolmes alagrupis: 1-9, 10-49 ja üle 50 töötajaga ettevõtted. Väiksematest ettevõtetest olid paremad Tasku Keskus, Kaarsilla Kinnisvara OÜ ja OÜ SBT Võrgutööd, keskmistest Fortumo OÜ, OÜ Data Print, OÜ TBD-Biodiscovery ja Lõunakeskus OÜ ning suurematest pälvisid tunnustust A. Le Coq, AS Fortum Tartu, AS SEBE ja AS Lemeks.

Suurim investeerija oli mullu Tartus AS SEBE, kes investeeris 2011. aastal 8,5 miljoni eurot Tartu linna bussiliiklusesse. Suurima eksportija ASi Lemeks ekspordimaht oli 48 miljonit eurot, mis moodustab ettevõtte müügitulust 52 protsenti.


Silmapaistva saavutuse tiitli pälvis Kodumaja AS, kes andis eelmisel aastal üle oma esimese ruumelementidest ehitatud hooldekodu. Lisaks ehitas Kodumaja AS esimese maavärinakindla korterelamu Oslosse, mis võitis Eesti Puitmajaliidu korraldatud konkursi „Aasta Tehasemaja 2011“.

Vastutustundliku ettevõtja tiitli saab linnalt Playtech Estonia AS, kes on loonud suurepärased töötingimused oma töötajatele, viib läbi doonoripäevi ning toetab tudengeid ja abivajajaid. Playtech Estonia OÜ on ka Tartu linna suurim maksumaksja .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles