Põhjamaade mikrolaenuettevõte siseneb Eesti turule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Norras registreeritud krediidiettevõte Folkia omandas Soomes tegutseva mikrolaenuettevõtte Monetti Oy ja selle Eesti tütarfirma Monetti AS, tehing toimus aktsiate vahetamise teel.

Norra, Rootsi, Taani, Soome ja Eesti turgudel tegutsev Folkia soovib pakkuda Eestis eetilist ja vastutustundlikku teenust, et aidata sektorit reformida ja taastada avalikkuse usaldus, teatas Monetti AS.

Folkia laenutingimused on sarnased teiste Eestis tegutsevate krediidiettevõtetega, kontrollitakse laenutaotlejate krediiditausta ning taotlejate vanusepiir on tõstetud 20 aastani.

Folkia asutati 2006. aastal ning selle peakontor asub Oslos. Eeldatavalt kasvatab uute ettevõtete lisandumine Soomes ja Eestis ettevõtte 2009. aasta käivet ligi 179 miljoni Eesti kroonini.

2006. aastal asutatud Monetti AS on üks Eesti juhtivaid mikrolaenuettevõtteid mis möödunud aastal andis 50 000 mikrolaenu kokku 94 miljoni krooni ulatuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles