Facebook on huvitumas Face.comist

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki asutaja, suuromanik ja tegevjuht Mark Zuckerberg.
Facebooki asutaja, suuromanik ja tegevjuht Mark Zuckerberg. Foto: SCANPIX

Facebook on ITNewsi allikate sõnul potentsiaalsesse ostunimekirja lisanud ka peamiselt näotuvastustehnoloogiaga tegeleva Face.com’i.

Face.com on Iisraeli päritolu ettevõte, mis pakub juba praegu Facebookile ja iOS-ile erinevaid näotuvastusrakendusi nagu Photos Tagger ja KliK, kirjutab ITNews.

Facebooki huvist  teatas juba aasta tagasi Iisraeli ajaleht Calcalist, hinnates tehingu suuruseks kuni 100 miljonit dollarit, kuid Face.com on siiani kõikvõimalikud sellega seotud kuuldused lakooniliselt ümber lükanud.

Nüüd aga on ITNewsi allikad teatanud Facebooki konkreetsematest sammudest näotuvastustehnoloogiaga tegeleva ettevõtte omastamisel. PCWorldi analüütik Megan Geuss näeb võimaliku ostu tagajärjena aga Facebooki kasutajate privaatsuse vähenemist.

«Automaatse näotuvastustehnoloogia sotsiaalvõrgustikus integreerimine võib tuua aina rohkem kasutajatest tehtud pilte avalikkuse ette, vähendades suures plaanis kogu sotsiaalvõrgustiku privaatsust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles