Euroopa Kohus peab põhjendatuks konkurentsi piirava iseloomuga kaarditasu keelustamist

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MasterCardi krediitkaardid.
MasterCardi krediitkaardid. Foto: SCANPIX

Euroopa Kohus toetas 24. mail Euroopa Komisjoni 2007 aasta otsust MasterCardi osas, otsustades, et mitmepoolne vahendustasu (MIF) tõstab kaupmeestelt kasseeritavaid kulusid ja kujutas seega endast viimaste kahjuks toiminud piirangut hinnakonkurentsile.

Euroopa Kohtu otsus tähendab, et MasterCardi piiriülene mitmepoolne vahendustasu (MIF) on vastuolus EL-i konkurentsiõigusega ja see tuleb ära kaotada.

EuroCommerce ja Euroopa jaemüüjate ümarlaud (European Retail Round Table ERRT) on sellise otsusega väga rahul.

«Meil on selle otsuse üle väga hea meel, mis õigustab täielikult jaemüüjate juba 10 aastast kestnud võitlust selliste konkurentsi pärssivate teenustasude vastu. Nüüd kutsume Komisjoni üles järgima seda otsust, rakendamaks radikaalseid ja otsustavaid regulatiivseid lahendusi, et muuta maksed Euroopas ka tegelikult konkurentsile avatuteks,» lausus EuroCommerce peadirektor Christian Verschueren.

Jaemüügisektoris on juba pikka aega räägitud sellest, et mitmepoolse vahendustasu (MIF) näol on tegemist varjatud kuid möödapääsmatu kuluga kaupmeestele ja Komisjoni enda arvud näitavad, et kaarditehingud lähevad EL-i kaupmeestele aastas maksma 25 miljardit eurot.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles