Hispaania suurpank taotleb riigilt hiigeltoetust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksejõuetuks kuulutatud Hispaania pank Bankia
Maksejõuetuks kuulutatud Hispaania pank Bankia Foto: SCANPIX

Hispaania suuruselt neljas pank Bankia taotles reedel riigilt 19 miljardit eurot lisakapitali, mis on suurim päästepakett riigi ajaloos.

Enne seda teavitas Bankia oma eelmise aasta ülevaates pea kolme miljardi euro suurusest kahjumist. Aastaga on Bankia aktsia väärtus langenud pea 60 protsenti.

Rahvusvaheline reitinguagentuur Standard & Poor's teatas reedel, et langetas viie Hispaania panga reitingut. Agentuuri ametliku teadaande kohaselt langetati pankade Banco Popular, Bankinter, Banca Civica, Bankia ja sellega seotud Banco Financiero y de Ahorro reitingut.

Ajalehele El Mundo kirjutas hommikul, et Hispaania valitsus tahab liita kolm raskustes riigistatud panka Bankia, Catalunya Banci ja Novagalicia Banco üheks, mis saaks riigi suurimaks pangaks. Koos moodustaksid nad viiendiku riigi pangasektorist. Valitsus tahab kaitsta riigi omandit ja vältida Catalunya Banci ja Novagalicia Banco liiga odavat müümist. Algul tahtis valitsus need müüa enampakkumisel, kuid hakkas kartma, et pakkumised jäävad liiga väikseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles