Homme väljub üle mitme aasta esimene rong Peterburi poole

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rong.
Rong. Foto: Toomas Huik

Pühapäeval kell 7.03 väljub Tallinnast Balti jaamast Go Raili rong, mis võtab suuna Peterburi poole.

Go Raili arendusdirektori Jolan Ševtsovi sõnul on tegu olulise sündmusega, sest huvi Peterburi liini järele on olnud suur.

«Viimati liikus rong Tallinna ja Peterburi vahel neli aastat tagasi, kuid huvi ja nõudlus mugava ning taskukohase kahte linna ühendava rongiliini järele on olnud suur,» rääkis ta. «Taasavatav liin on oluline sündmus nii Tallinna-Peterburi kultuurisidemete kui ärikontaktide tihendamise vaatest.»

Peterburi liinile sõidab Eesti kõige uuem diiselrong, mille kohaldamine rahvusvahelist reisijatevedu pakkuvaks veeremiks kestis kaks kuud.

«Rongis uuendati kogu interjöör – alates valgustusest ning istmetest kuni müra vähendavate vaheusteni välja. Tulemuseks on avar ning valgusküllane  rong, milles on kõik mugavaks reisimiseks vajalik,» rääkis Ševtsov.

Tallinn-Peterburi rongi koosseisus on 4 vagunit, mis mahutavad kuni 204 reisijat. Rong hakkab alates homsest väljuma nii Tallinnast kui Peterburist kord päevas. Täpne sõiduplaan on saadaval aadressil www.gorail.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles