Microsoft ja plaadifirmad on hädas Google’i otsingutulemustega

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i logo.
Google'i logo. Foto: SCANPIX

Microsoft palub Google’il igal kuul eemaldada oma otsingutulemuste seast sadu tuhandeid piraatlusega seonduvaid linke, sama probleemiga on otsingumootori haldajate poole pöördunud ka plaadifirmad.

Enamik Microsofti palvel eemaldatavaid otsingutulemusi on seotud firma tarkvara illegaalselt pakkuvate veebilehekülgedega, kirjutab BBC News.

Google’iga on hädas ka muud autoriõiguste eest seisvad institutsioonid. Plaadifirmasid Ühendkuningriigis esindav British Phonographic Institute saadab otsingumootorile igal kuul üle 160 000 lingi kustutuspäringu. BPI juht Geoff Taylori sõnul peaks Google võtma rohkem vastutust piraatlusega võitlemisel, kui ta seda senini teinud on.

«Kui Google’ile öeldakse 100 000 korda, et leheküljed nagu Pirate Bay ja Beemp3 suunavad inimesi illegaalselt muusikat alla laadima, siis miks on need leheküljed otsingutes ikkagi nii lihtsalt esimeste seas leitavad?», ei mõistnud Taylor.

Google’i sõnul rahuldavad nad 97 protsenti otsingutulemuste eemaldamise palvetest, seejuures kõige suurem osa eemaldatud linkidest on seotud autoriõiguste rikkumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles