Lipstokile makstakse 12 kuupalga ulatuses hüvitist

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga president Andres Lipstok.
Eesti Panga president Andres Lipstok. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Panga nõukogu otsustas maksta lahkuvale presidendile Andres Lipstokile lahkumishüvitist 12 kuu põhipalga ulatuses ehk 85 130 eurot.

Nõukogu võttis otsuse tegemisel arvesse Andres Lipstoki panust panga tulemuslikul juhtimisel viimase seitsme aasta jooksul, eelkõige eurosüsteemiga (Euroopa Keskpank ja euroala keskpangad) liitumisel ja euro kasutuselevõtu sujuval tagamisel.

Esimese aasta jooksul pärast oma ametikohustuste lõppemist peab Andres Lipstok vältima oma uute isiklike või ametialaste tegevustega huvide konflikti oma senise Euroopa Keskpanga nõukogu liikmesusega. Vastavatest tegevustest tuleb Euroopa Keskpanga nõukogu liikmeid iga kord kirjalikult teavitada ja saada Euroopa Keskpanga nõukogult nõusolek enne vastavate kohustuste võtmist.

Kui keskpanga eelmine juht Vahur Kraft oma kohalt 2005. aastal lahkus, maksti talle samuti hüvitist 12 kuupalga ulatuses - toona 1,164 miljonit krooni ehk 74 393 eurot.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles